02:00-23:45 saatleri arasında bu ödemeyi yapın: Ehliyet sahibi olanlar dikkat! Eğer ödemezseniz ceza yiyeceksiniz!

Ehliyeti olan binlerce kişi trafiğe çıkıyor. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, MTV ödemelerinin bitmesine 7 gün kaldı. Vatandaşların GİB üzerinden borç ödemeleri ile ilgili açıklamada, “Borcunuzu 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı araç sahibi vatandaşlar için twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile hatırlatmada bulundu. Yapılan paylaşımda, “2022 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi 2 nci taksit ödemesi için son gün 1 Ağustos 2022.” İfadeleri kullanıldı. Yani vatandaşların 7 gün içerinde ödeme yapması gerekiyor. Ödemeyi zamanında yapmayan vatandaşlara ceza olarak faiz uygulanabilir.

Ödemeler İnteraktif vergi dairesinden veya GİB MOBİL uygulaması üzerinden yapılabilir.

Vergi Dairesi ödeme sayasında ödemelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme İşlemine İlişkin Açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Borcunuzu 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorguladığınız ödenmemiş borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Plakaya ait 6552, 6736, 7020, 7143, 7256, 7326 sayılı Kanunlar kapsamındaki taksit ödemelerinizi tecil dosya numarası ile “Hızlı ödeme/Ödeme Planı No ile Yapılandırma Ödemeleri” alanından 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi kapsamındaki tecil taksit ödemelerinizi ise “Hızlı Ödeme/Belge Numarası ile Ödeme” kısmından veya İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak (şifreniz yok ise Kayıt Ol ekranından anında şifre alabilir ya da e-Devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz) “Ödeme ve Borç İşlemleri/Borç Ödeme ve Detay” sayfası aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Vergi dairesince tahakkuku düzenlenen veya henüz tahakkuku düzenlemeyen trafik para cezanızı “Beyanlı veya Tutanak Seri / Sıra No ile TPC Borç Ödeme” alanından gerçekleştirebilirsiniz.

Sadece girilen plakaya ait borçlar görüntülenmektedir. Bütün plakalara ait borçlarınız için lütfen uygulamaya giriş yapınız.

Bu alanda plakaya ait tecilli borç bilgisi görüntülenmemektedir. Plakaya ait tecilli borcunuz var ise “Ödeme ve Borç İşlemleri/Borç Ödeme ve Detay” sayfası aracılığıyla gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgilerinden birini girmelisiniz.

Plakanızı bitişik girmelisiniz.(Örneğin: 06JJJ06 gibi.)

Özel Plaka: Şirket ismi, kişi ismi vb. isimlerin yazılı olduğu plakalardır.(Örneğin: 06 ŞAHİNLER A.Ş. 009 gibi.)

Tescil Tarihi veya Sahiplik Belge Tarihi bilgilerinden birinin girilmesi gerekmektedir.

Exit mobile version