EkonomiGündem

1 alan 1 bedava kampanyası: Market raflarında ürün kalmadı!

1 alana 1 bedava kampanyası başlatıldı. Bir market zincirinin başlattığı kampanya, rafları boşalttırdı. Bisküvi, kek, çikolata ve gofretlerde başlatılan 1 alana 1 bedava kampanyası nedeniyle marketteki raflar boş kaldı. İndirimleri takip eden vatandaşlar markete akın etti ve tüm ürünler satın aldı.

RAFLAR BOŞ KALDI

19 Mart tarihinde başlayan ve bugün sona erecek olan kampanya için vatandaşlar zincir markete akın etti. Bilinen bir süper market 1 alana 1 bedava kampanyası kapsamında bisküvi, kek, çikolata ve gofretlerde indirim günlerini başlattı. Kampanya sonrası markete hücum eden vatandaşlar raflarda ürün bırakmadı.

Sosyal medyanın gündemine düşen bomboş market rafı hakkında birçok yorum yapıldı. Ürünlerin tüketici tarafından değil de toptancılar tarafından boşaltıldığı iddia edildi. Markette bakkal ve büfe sahipleri kuyruk oluşturdu.

En son pandemide böyle bir tablo görülmüştü. Yaşanan bu durum marketin satış tekniği yaptığı, aslında bedava ürün olmadığı ve fiyatın önce yukarı çekilerek böyle bir taktik uygulandığı yönünde yorumları da beraberinde getirdi.