1 ay sonra başlıyor: Yapmayan araç sahibine yüzlerce lira ceza kesilecek!

Bu sene araç sahipleri için önemli gelişmeler yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile beraber, kolluk kuvvetleri tarafından yapılacak denetimlerde kış lastiği olmayanlara kesilen ceza miktarı arttırıldı. Buna göre, bu sene kış lastiği takmamanın cezası 835 TL olarak belirlendi. Uygulama 1 ay sonra kadar yani 1 Aralık tarihinde başlıyor.

Bu sene 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmayan araç sahiplerine yüzlerce lira para cezası kesilecek. Söz konusu uygulama otomobil sahipleri için değil, ticari araç sahipleri için geçerli olacak. Öte yandan otomobil sahipleri için ceza yazılmasa da, can ve mal güvenliği için kış lastiği kullanmaları öneriliyor.

Resmi Gazete’de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

Araç muayenede ceza ödemesi 31 Aralık’a kadar düşürüldü

Araç sahipleri için bu sene araç muayene ücretleri 31 Aralık tarihine kadar düşürüldü. Yeni düzenlemeye göre, 3 ay gecikmiş bir otomobil 56 TL gecikme cezası yerine 7 TL ödeme yapacak. 1 yıl gecikmiş bir otomobil 205 TL gecikme cezası yerine 17 TL ödeme yapacak. Diğer yandan trafikten çekme belgesi alıp belli bir süre sonra tekrar trafiğe çıkarılan araçlardan sadece trafikten çekildiği ve belgelenebildiği süre boyunca gecikme bedeli alınmayacağı açıklandı.

Exit mobile version