1 Haziran’da başlıyor: 15 Temmuz tarihine kadar kontrol etmeyen vatandaşlar onaylamış sayılacak!

Türkiye’de vatandaşlar cep telefonlarına gelen mesajlardan şikayet ediyor. Bu nedenle Ticaret Bakanlığı, Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ni uygulamaya koydu. Söz konusu sistem sayesinde vatandaşlar işletmelerin kendilerine mesaj göndermesini engelleyebiliyorlar. Konu hakkında yapılan açıklamada, iletişim adresi sayısı 150.000 adedin altında olan hizmet sağlayıcılar için son tarih 31 Mayıs tarihi olarak açıklandı. Bu nedenle vatandaşların 15 Temmuz’a kadar onay işlemlerini kontrol etmeleri gerekiyor.

İletişim adresi sayısı 150.000 adedin altında olan hizmet sağlayıcılar için geçmiş tarihli izinlerin vatandaşlar tarafından kontrolünün başlayacağı bildirildi.

Konu hakkında yapılan açıklamada şöyle denildi:

Yönetmelik gereğince 150.000 ve daha az sayıda onaylı iletişim adresine (telefon numarası ve eposta adresi sayısı toplamı) sahip olan işletmelerin bu izinleri İYS’ye kaydetmesi gereken son tarih 31 Mayıs 2021’dir. Bu tanıma uyan işletmeleri 1 Haziran 2021’den itibaren İYS ekranlarında görebilir ve bu onayları 1 Haziran 2021 – 15 Temmuz 2021 tarihleri arasında kontrol edebilirsiniz. Bu süreler içinde ret hakkının kullanılmaması halinde, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan onaylar geçerli sayılacaktır.

Exit mobile version