Gündem

1 Litre kullanılmış yağ verene 10 litre su bedava veriliyor: Burada yaşayanlar dikkat!

1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Bu nedenle geri dönüşüm için çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Son olarak 1 litre kullanılmış yağ karşılığında 10 litre suyun bedava olarak verildiği öğrenildi. Söz konusu uygulama Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından yapılıyor.

Bursa’da Yıldırım Belediyesi 1 litre atık yağ getirene 10 litre su hediye etti. Belediye, 1-30 Kasım tarihleri arasında “Kirletmeyin, Dönüştürün” sloganıyla ‘1 Litre Bitkisel Atık Yağ Getirene 10 Litre Su Hediye’ kampanyası kapsamında 1,5 ton atık yağ topladı.


Yıldırım Belediyesi Belediye Başkanı Oktay Yılmaz konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Atık yağlarınız suya dönüşüyor sloganıyla Kasım ayında 1 litre atık yağ getiren vatandaşlarımıza 10 litre su hediye ettik. Topladığımız 1,5 ton atık yağ ile 1,5 milyon ton su tasarrufu sağladık. Düzenlediğimiz kampanya ile sınırlı olan su kaynaklarımızı korurken, vatandaşlarımızın da bilinçlenmesini sağlıyoruz. Bu alanda fark oluşturan projelerimizi artırarak, öncü belediye olmayı sürdüreceğiz.”

Balıkesir’de atık yağ projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Yeşil Beceriler Projesi” kapsamında yağ karşılığında mama kampanyasını başlattı. 6 Ay sürecek olan projede en az bir litre bitkisel atık yağ getirene kedi veya köpek maması verilecek.