Gündem

1 Mayıs kutlamaları ile ilgili flaş açıklama: 81 ilde düzenlenecek!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili olarak TÜRK-İŞ önemli açıklamalarda bulundu. Corona virüsü pandemisi nedeniyle dijital ortamda kutlamalara ağırlık verileceği belirtilen açıklamada, “Sembolik katılımlarla bölge ve 81 ildeki temsilciliklerimizde toplantılar düzenleyeceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de tespit edilen corona virüsü salgını hayatın bir çok alanında etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu sene 1 Mayıs kutlamaları için yapılan açıklamada, kutlamaların ağırlıklı olarak sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden olacağı bildirildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamalarımız ağırlıklı olarak sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden olacak. 26 Nisan-1 Mayıs arasında afiş, görsel ve videolarımızda ‘Her Yerde Birlikteyiz’ sloganıyla 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Bunun yanında, sosyal mesafe kuralına mutlak şekilde uymak şartıyla sembolik katılımlarla bölge ve 81 ildeki temsilciliklerimizde toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda, 1 Mayıs bildirimiz okunacak. TÜRK-İŞ camiası, tüm sendikalarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak.”

Tüm emek örgütlerine de çağrıda bulunan ATALAY, şu ifadeleri kullandı:
“Geçen yıl, salgının bu yıl için bitmesini dileyip, emek örgütlerine bir çağrıda bulunmuştuk. Maalesef, salgın bu yıl da devam ediyor. Salgının artık hayatımızdan çıkması dileğiyle bu çağrıyı yineliyoruz; gelecek yıl 1 Mayıs’ı emeği temsil eden tüm kesimlerle birlikte düzenleyeceğimiz coşkulu bir mitingle kutlayalım.