1 Mayıs’tan itibaren başladı: Aracı olan herkes ilgilendiriyor! Her ay zamlanacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zam gelişmesi resmen başladı. Zorunlu Trafik Sigortalarında 1 Mayıs itibariyle geçerli olacak yeni tarife resmi olarak yürürlükte. Bu kapsamda otomobiller için 1’den 7’ye kadar olan her basamak için azami prim tutarları aylık yüzde 2.25 oranında artacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) 13 Nisan 2022 tarihli genelgesinde azami prim tutarının Mayıs 2022 itibarıyla aylık yüzde 2.25 olarak artırılacağı belirtildi. Açıklamada genelgenin 1 Mayıs 2022 itibarıyla geçerli olacağı ifade edildi. Yani sigorta şirketleri 1 Mayıs itibariyle sigorta primlerini her ay yüzde 2.25 artırabilecek.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI DETAYLARI

Tüm araç sahiplerinin yaptırması gereken ‘Zorunlu Trafik Sigortası’nın amacı, herhangi bir kaza durumunda ‘karşı tarafın’ malına veya canına verilen hasarı, kabahat oranına bağlı olarak kısmen veya tamamen karşılamak. Trafik sigortası yaptırmamanın cezası ise 169 lira. Bu ceza 15 günde ödenirse yüzde 25 indirimle tutar 147 liraya düşüyor. Sigorta yoksa bu cezaya ek olarak trafikten men ve otopark parası da uygulanabiliyor.

Exit mobile version