Denizli Haberleri

1 milyon liralık Denizli gazozuyla ortadan kayboldu! İzmir’de yakalandı

Denizli’de yüklediği bir kamyon dolusu organik gazozu mal sahibine teslim etmek yerine İzmir’de bir depoda saklayan iki kişi kaldıkları otelde JASAT tarafından yakalandı. Dolandırıcılıkla suçlanan şüphelilerden biri tutuklandı diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Piyasa değeri 1 milyon 100 bin lira olan gazozlar mal sahibine teslim edildi.

İzmir’in Şirince ilçesinde Şirince Gazozcusu adıyla faaliyet gösteren firma, Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Duacılı Mahallesi’ndeki üretici firmaya çeşitli tatlarda organik gazoz yaptırdı. Üretim ve şişeleme bittikten sonra nakliye için anlaşılan firmanın şoförüne piyasa değeri 1 milyon 100 bin liralık gazozlar teslim edilerek Şirince’ye getirmesi istendi. Mal sahibi Muhammed İbili kamyonun bir türlü gelmemesi üzerine bir terslik olduğunu anladı ve jandarmaya şikayette bulundu.

Jandarma kamera kayıtlarından kimliklerine ulaştı

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri gazozun yüklendiği tesisin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek araç sürücüsünün kimliğini tespit etti. Kamyonda sahte plaka takılı olan, tanınmamak için sahte kimlik kartı kullanan şüphelilerin izine İzmir’de rastlandı. JASAT’ın otele yaptığı baskında Yusuf E. (31) ve Ali A. (56) kıskıvrak yakalandı. Kaybolan malların İzmir’in Buca ilçesinde bir depoda tutulduğunu öğrenen JASAT ekipleri burada paletler halinde gazozları buldu.

Sahte plaka kullandıkları tespit edildi

Şüphelilerin, izlerini kaybettirmek için kamyonda yolculuk boyunca iki farklı plaka kullandıkları ortaya çıktı. Plakaların ise satılık ilanlarındaki araçlardan rastgele kopyalandıkları belirlendi. Üst aramalarında sahte ehliyet ve kimlik kartları bulundu. Nakliye dolandırıcılarının firmaya ibraz ettikleri belgelerin de sahte olduğu ortaya çıktı. 6 suç kaydı bulunan Yusuf E. çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken 20 suç kaydı bulunan Ali A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

4 Günde bulundular

İzmir’de bir lisede usta öğretici olarak görev yapan firma sahiplerinden Muhammed İbili; “Üreticiden direkt temin yoluyla elde ettiğimiz ve piyasa değeri yaklaşık 1,1 milyon lira olan gazozları iki gün boyunca şişeledik. Sevkiyat sırasında nakliye yapacak olan şoför ürünlerimizi bilgimiz dışında bizim belirttiğimiz adrese değil, farklı bir depoya indirmiş. Jandarmaya ihbar ettik. Ardından jandarma ekipleri 4 günlük yoğun çalışma sonucu ürünlerimizi eksiksiz ve hasarsız bir şekilde bize geri getirdi” ifadelerini kullandı.