1 Milyon TL’lik evi 2 Milyona satışa çıkaran ev sahiplerine 100 Binlerce liralık CEZA!

Türkiye’de son yıllarda giderek artan fahiş konut satışlarına karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Milyonlarca liralık ceza yağdı.

1 Milyon TL’lik evi 2 Milyona satışa çıkaran ev sahiplerine 100 Binlerce liralık CEZA!- 6 Şubat deprem faciası ile birlikte giderek artan konut krizi günümüzde de hala devam ediyor. Kiralık ev fiyatları uçarken bir yandan da konut satışlarında fiyatlar 2 kat hatta 5 kat arttığı bile oluyor. Yaşanan fahiş kira zamlarına karşı Ticaret Bakanlığı tarafından araştırmalar ve soruşturmalar başladı.

54 MİLYON 500 BİN TL PARA CEZASI

Ticaret Bakanlığı bugün yaptığı bir açıklama ile fahiş zamlara karşı önlem alındığını ve ceza yaptırımlarına başladığını duyurdu. Bakanlık’tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bakanlık olarak spekülatif fiiller ile fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlar, yanıltıcı reklamlar titizlikle incelenmektedir. Bu kapsamda, ilan platformlarında verilen satılık emlak ilanları inceleme altına alınmıştır. 1 Eylül’den bu yana verilen satılık emlak ilanlarında, ilanın yayımda olduğu dönemde fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in 14’üncü maddesindeki ‘Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz’ hükmüne aykırı faaliyetleri nedeniyle kişi başına 100 bin lira olmak üzere toplam 54 milyon 500 bin lira para cezası verilmesine karar verilmiştir.

Başlatılan cezai yaptırım sonrası konut ve kira fiyatlarında düşüş yaşanacağı tahmin edilyor. Bakanlık çalışmalarına hız kesmeden devam ederken fahiş konut satış fiyatları ile ilan yayımlayan ev sahiplerine de uyarı yapıldı.

Exit mobile version