1 Saat önce uyarı yapıldı: Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı!

1 Saat önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) vatandaşlara uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden uyarı paylaşımında bulunan MGM, bu gece saatlerinden itibaren Hatay’da kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

Olumsuz hava koşulları vatandaşların mağdur olmasına neden olabiliyor. Bu nedenle MGM vatandaşlar için önceden uyarılarda bulunuyor. Bugün yapılan uyarılarda ise Hatay’da kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

MGM konuyla ilgili olarak twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Hatay’da yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hatay Valiliği bugün yapılan uyarılarda şöyle dedi:

Bölge geneli; parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş, akşam saatlerinden itibaren Hatay ve gece saatlerinden itibaren ise Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana’nın kuzey kesimleri (Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Kozan, İmamoğlu, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli), Mersin’in iç kesimleri (Mut, Gülnar, Silifke’nin kuzeyi, Erdemli’nin kuzeyi, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus’un kuzeyi), Osmaniye il geneli ve Kahramanmaraş’ın batısında (Afşin, Göksun, Andırın, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıkları yağış alan kesimlerde 2 ila 5 derece azalırken, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde, sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli, akşam saatlerinden sonra zamanla kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Adana ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR

Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor! Yapılan son değerlendirmelere göre; bugun (24.06.2022) öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Adana’nın kuzey kesimleri (Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Kozan, İmamoğlu, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli), Mersin’in iç kesimleri (Mut, Gülnar, Silifke’nin kuzeyi, Erdemli’nin kuzeyi, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus’un kuzeyi), Osmaniye il geneli ve Kahramanmaraş’ın batısında (Afşin, Göksun, Andırın, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Exit mobile version