1 sene ödeme yapmayacaksınız: Ziraat Bankası 18 yaşından büyüklere bu parayı veriyor!

Ziraat Bankası 18 yaşından büyük olanlara 1 sene ödemesiz para veriyor. Faiz ödemesi de olmayan kredide 84 ay vade imkanı tanınıyor. Ziraat Bankası tarafından verilen krediler “Köyde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi” kapsamında yer alıyor. Krediden faydalanmak isteyen vatandaşlar ise il ve ilçelerde bulunan Tarım Müdürlüklerine başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı projesi kapsamında vatandaşlara 1 sene ertelemeli 150 bin TL faizsiz kredi veriliyor. Ziraat Bankası tarafından verilen krediden 18 yaşından büyük olan üreticiler faydalanabiliyor. “Köyde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi” ile koyun yetiştiriciliği yapan üreticilerin sürülerinin 100 baş ve üzerine çıkarılması hedefleniyor. Proje kapsamında Valilikler, ilgili kurum ve kuruluşların yerel birimlerini koordine ederek, illerinde gelişme potansiyeli yüksek yerli koyun ırklarını, bunları yetiştiren damızlık işletmelerini ve projeden yararlanmak için gerekli şartları taşıyan potansiyel üreticileri belirliyor. Valilikler ayrıca üreticilerin uygun fiyatlarla yem alabilmeleri ve kesim dönemi gelen hayvanlarını uygun fiyatlarla kestirebilmeleri için alternatif firmaları belirleyerek duyuruyor. Projenin devamı boyunca da üreticilerin işletmelerini kontrol edip, Projenin sonuçlarını doğrudan yerinde görerek değerlendiriyor.

Söz konusu kredilerin teminatını ise krediyle alınan hayvanların rehni ve kefalet oluşturuyor.

Başvuru şartları

(1) Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması.
(2) Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması.
(3) İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz. İşletme devir alarak başvurmaları halinde de başvurular kabul edilmez.
(4) Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına indirmemelidir.
(5) İşletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.
(6) Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulanan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır.
(7) Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı, mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yılık kaba yem ihtiyacının asgari % 50’sini yetiştirme imkânına sahip olmalıdır.

Başvurular nasıl yapılacak?

14 ilde kredi destekleri devam ediyor. Kredi için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar projeye katılım başvurularını, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine gerçekleştirebilirler.

Exit mobile version