1.Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor: Maske açıklaması yapıldı!

Bu sene okullar 12 Eylül 2022 Pazartesi günü açılacak. Ancak corona virüsü vakaları henüz son bulmuş değil. Bu nedenle öğrenci, öğretmen ve veliler yeni tedbir açıklamalarının yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda maske ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlkokul ve lise öğrencileri için geri sayım başladı. 6 Gün sonra okullar tekrar açılacak. Ancak corona virüsü vakaları nedeniyle yeni kararlar alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

Bakan Koca, bir gazetecinin okulların açılmasına ilişkin sorusuna, “Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecek.” yanıtını verdi.

Ek hastalığı olanlar

Ek hastalığı olan çocuklara ilişkin de açıklamada bulunan Bakan Koca, “Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları önemli. Onların daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Maske için genel anlamda artık bir zorunluluk olmayacak. Hastalık belirtisi hissedenler, başkasına bulaştırmamak için takmalılar. Ek hastalığı olan ve ileri yaştaki vatandaşlarımız kalabalık ortamlara girmeden önce maske takmalıdırlar.” İfadelerini kullandı.

Exit mobile version