1 yılda toplam 53 bin 890 Türk Lirası faiz: 100 bin Türk Lirası için mevduat hesapları sona mı eriyor?

Mevduat hesap faizleri kümülatif olarak enflasyon oranlarının altında yer alıyor. Merkez Bankası, bankalar tarafından aldıkları vergiyi işledikten sonrasında ortaya çıkmış olan faizlerde en yüksek bulunan getiri şu anda 6 ay vade ile veriliyor.

Enflasyon oranlarının Mayıs içerisinde pik yapması ile mevduat hesaplarında reel getirilerin enflasyon oranlarının altında yer alacak. 100 bin Türk Lirası günümüzde faizle beraber 12 ay süresince anapara ve faiz olarak verilmiş olduğunda 53 bin 890 Türk Lirası getiri yapıyor.

Parasını mevduat hesaplarında değerlendirmek isteyen kişiler için duyuru

Parasını mevduat hesaplara yatırarak değerlendirmek isteyenler Merkez Bankası geçilen hafta içerisinde gerçekleşen bankalar tarafından açılan Mevduatlara Uygulanan Ağırlıklı Ortalama olarak Faiz Oranlarını açıkladı.

Mevduat hesap getiri durumları enflasyon miktarının atında yer alıyor

Mevduat hesabında aylık olarak yüzde 43,89 oranına bağlamakta olan biri 1 yıl süresince faizin bu seviye de yer alması durumunda anapara ve faiz yenilenmesi ile beraber yüzde 53,90 oranlarında faiz getirisi bulunacak.

3 aylık vade içerisinde yüzde 50,99 oranında faizle beraber 1 yıllık süre içerisinde anapara ve faiz yenilenmeli bir şekilde paranın bağlanması durumlarında yüzde 61,59 oranlarında kümülatif olarak getiri yapıyor.

6 aylık vade içerisinde yüzde 51,08 oranında faizle beraber 1 yıllık süre içerisinde anapara ve faiz yenilenmeli bir şekilde paranın bağlanması durumlarında yüzde 57,60 oranlarında kümülatif olarak getiri yapıyor.

12 aylık vade içerisinde yüzde 64,86 oranında faizle beraber Mayıs ayı içerisinde yüzde 73 civarında bulunacağı beklentisi bulunurken mevduat getirisi yine enflasyon oranlarının altında yer alıyor.

 

 

Exit mobile version