Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

10 Ayda yüzlerce çocuk faydalandı: İzmir’de çocuğu olanlar, başvurular devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklama ile duyurdu. Belli yaş grubunda olan çocuklar için uygulanıyor. Yapılan açıklamaya göre, pandemi arasının ardından yeniden başlayan programdan yüzlerce çocuk faydalandı.

İzmir’de 8-10 yaş arasındaki çocuklar için ücretsiz ölçün programı uygulanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Ege Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen programda sonuçlarına göre çocukların eğilimleri değerlendiriliyor ve ailelerin de onayıyla çocuklar kendilerine uygun branşlara yönlendiriliyor.
Çocuğunun ölçüm programına katılmasını isteyen aileler için başvurular devam ediyor. Aileler, https://www.izmir.bel.tr/tr/sportifyetenekbasvuruformu internet adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.


Ölçüm testlerinde neler yapılıyor?

Ölçüm testlerinde, Skinfold yağ ölçümü (5 bölge), flamingo denge, esneklik, uzun atlama, el göz koordinasyonu, kol kuvveti, vücut uzunluk ölçümleri, boy kilo ölçümü, el kavrama kuvvet ölçümü, sırt bacak kuvvet ölçümü, eklem açı ölçümleri, eklem mini çap ölçümü, geriye sağlık topu atma, mekik, dikey sıçrama ölçümü, 5 metre çeviklik, 20 metre sürat, dayanıklılık ölçümü, kulaç uzunluğu, oturma yüksekliği değerlendiriliyor.

Yüzlerce çocuk faydalandı

Belediye açıklamasına göre, andemi arasının ardından yeniden başlayan programdan 10 ayda 6 bin 100 çocuk yararlandı.