Ekonomi

10 Bankadan Vatandaşa Güzel Haber: İndirime Gidildi

10 banka tarafından kredi bazında vatandaşlara sevindiren haber verildi. Bankalar tarafından bir açıklama yapıldı ve kredi faizlerinin düştüğü kredi başvurularının devam ettiği belirtildi.

Merkez Bankasının politika faizini indirmesinin ardından bankalar tarafından çok önemli kararlar alındı. Bankalar tarafından alınan kararlara göre kredi faiz indirimine gidiliyor. İhtiyaç, taşıt, ve konut kredilerinde indirimler yapıldı.

Corona virüsü nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar , bu zor günleri atlatmak için bankalara başvuru yapıyor ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için kredi istiyor.

10 BİN LİRAYA KADAR KREDİ

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından bir karar alındı ve 0.49 faizli ihtiyaç kredisi verileceği belirtildi. Geliri 5 bin liranın altında olan vatandaşlara 10 bin liraya kadar temel ihtiyaç kredisi veriliyor.

Bu üç kamu bankasının ardından Ziraat ile Vakıf Katılım Bankaları da 10 bin lira kredi kampanyasına katıldı. Bu bankalar da aynı şartlar dahilinde 10 bin liraya kadar kredi veriyor.

BANKALARDAN AÇIKLAMALAR

Konu ile ilgili olarak Akbank tarafından bir açıklama yapıldı ve 0.99 faizli ihtiyaç kredisi başvurularının devam ettiğine , 60 aya kadar vade ile vatandaşlara kredi verildiği belirtildi.

Ayrıca QNB Finansbank yaptığı açıklamasında 60 aya kadar vade ile vatandaşlara kredi verildiği bildirildi. Kredi 0.89 faizle kredi verildiğini belirterek Şekerbank 60 aya kadar ihtiyaç kredisinde ise faiz oranı 0.79 olarak açıkladı.

Bununla birlikte ING Bank tarafından yapılan açıklamada 60 aya kadar vade ile 0.79 faizli ihtiyaç kredisi verildiği belirtildi ve TEB açıklamasında 0,89 faizli ihtiyaç kredisi verildiğini bildirerek 50 bin TL ‘ye kadar 60 ay vade ile verilen ihtiyaç kredisinin başvurusu internet şubesinden yapılacağı vurgulandı.