10 bin TL’ye kadar borcu olan vatandaşlar dikkat: Siliniyor!

Türkiye’deki vatandaşlar genel sağlık sigortası kapsamında bulunuyor. Ancak bazı vatandaşlar kendi GSS primlerini ödeyemiyor. Bu kapsamda yeni bir gelişme yaşandı. 10 bin TL’ye kadar GSS borcu olan vatandaşların borçlarının silinmesi için harekete geçildi.

18 yaş altı kişiler GSS kapsamında sayılıyor. Ancak bazı vatandaşlar GSS primlerini ödeyemiyorlar. Yapılan yeni bir düzenleme ile borçların 10 bin TL’ye kadar olan kısmının silineceği öğrenildi.

 


Sabah’ta yer alan habere göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir konu hakkındaki açıklamasında, “Bağ-Kur’lu ya da sosyal güvencesi olmayıp GSS konusunu ihmal etmiş olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanların da yarısının ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler sağlık sigortası yok diye geri çevrilmiyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleme ile beraber hem mağduriyetlerin giderileceği hem de icradaki dosta yükünün azalacağı düşünülüyor.

 

Kimler GSS kapsamında sayılıyor?

Sigortalı çalışanlar, devlet memuru olan, isteğe bağlı sigortalı olan, kurumdan aylık ve gelir alan, 65 yaş aylığı alan, şeref aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik sigortası alan vatandaşlar GSS kapsamında sayılıyorlar.

Exit mobile version