Ege Haberleriİzmir Haberleri

10 Bin vatandaşa hediye edilecek: İzmirliler başvuru yapın, Tunç Soyer resmen duyurdu!

İzmir’de başvuru yapan binlerce vatandaşa hediye edilecek. Konu ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya açıklamasında, 10 bin vatandaşa hediye edileceğini bildirdi.

İzmir’de vatandaşlara ücretsiz yerli bitkiler verilecek. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Doğa ile uyumlu bir şehri el birliğiyle inşa edeceğiz. Kuraklık ile mücadele etmek ve yağmur sularımızı doğaya kazandırmak için yağmur bahçeleri başvurusunda bulunan 10 bin vatandaşımıza, bahçesine ekeceği bitkileri biz hediye edeceğiz.


Uygunluk koşulları

Aşağıdaki koşullar sağlandığı durumlarda yağmur bahçesinin kurulumu için uygun görülmektedir.

1. Yağmur bahçesinin kurulu olduğu mülkün sahibi olmanız veya mülk ile ilgili yetkinizin olması gerekmektedir. Buna ilişkin tapu örneği ya da noterden yetkilendirildiğinize ilişkin vekaletname örneğinin başvuru sırasında sunulması gerekmektedir.

2. Teşvik sisteminden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın apartman ya da sitede oturuyor olması halinde yönetici olduğunu belgeleyen kat malikleri karar defterinin ilgili sayfasının örneği ile başvurunun yapılması gerekmektedir. Başvurunun kabul edilmesi durumunda kat maliklerinin oy çokluğu ile alınmış karar ayrıca istenecektir.

3. Aşağıdaki koşullarda başvurular uygun bulunmayacaktır:

1. Daha önce aynı bina için başvuru yapıldıysa,

2. Başvurularda yanlış bilgi beyan edildiyse,

4. Bilgilendirme kılavuzunda öncelikli kriterlere göz önünde bulundurularak, uygun yağmur bahçeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından seçilecektir.

Başvuruların değerlendirmesinde öncelik kriterleri var mı?

Projenin amacına ulaşması ve kente daha verimli hizmet edebilmesi için yağmur bahçelerinin oluşturulması stratejik yerlere verilmesi hedeflenmektedir. Öncelik kriterleri Yağmur Bahçeleri Teşvik Sistemi Bilgilendirme Kılavuzu’nda tanımlanmıştır.

Öncelik kriterlerinin hiçbirine uymuyorsam yine de başvuru yapabilir miyim?

Evet. Teşvik sistemi başvuruları tüm vatandaşlarımıza açıktır. Başvuruların kılavuzda tanımlanan maddelerin bir ya da birkaçına uygun olması teşvik sisteminden yararlanmasını daha uygun hale getirecektir.