10 günden az çalışanlar için duyuruldu: SMS ile başvuru yapılabilir!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir duyuruda bulundu. Kurum twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, ev hizmetlerinde ayda 10 günden fazla çalışanlar için sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine, ayda 10 günden az çalışanlar için ise doğrudan e-Devlet kapısı üzerinden ya da SMS yoluyla başvuru yapılabileceğini bildirdi.

SGK sosyal medya üzerinden ev hizmetlerine ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Ev hizmetlerinde ayda 10 günden fazla çalışanınızı veya ayda 10 günden az çalışanlarınızı kolaylıkla sigortalı yapabilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.

Hangi işler ev hizmeti sayılır?

Ev içerisinde yaşayanlar tarafından yapılabilecek temizlik, ütü, yemek yapma, çamaşır, bulaşık yıkama, alışveriş ve bahçe işleri ile çocuk, yaşlı veya özel bakıma ihtiyacı olan kişilerin bakım işlerinin ev halkı dışındaki bireyler tarafından yapılması işleri ev hizmeti sayılacaktır.

Çocuk, yaşlı veya özel bakım işinin ev hizmetinde çalışanın evinde ya da hastane, bakımevi vb yerlerde yapılması da ev hizmeti sayılacaktır.

Aynı evde oturan üçüncü dereceye kadar akraba olanların yaptıkları işler ev hizmeti sayılmayacaktır.

Exit mobile version