EkonomiGündem

10 ilde ekmek ücretsiz verilecek: Duyuru yapıldı!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 10 ili etkileyen bir deprem meydana geldi. Depremde onlarca bina yıkıldı ve can kaybı sayısı da gittikçe artıyor. Depremin ardından bir seferberlik başladı. Deprem bölgesine yardımlar devam ederken 10 ilde ekmeğin ücretsiz verileceği duyuruldu.

7.7 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana’da çok büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremlerden etkilenen 10 ilde ve ilçelerinde vatandaşların fırınlardan ücretsiz ekmek alabileceğini duyurmuştu.

10 İLDE ÜCRETSİZ EKMEK VERİLECEK

Oktay, “Tüm illerimizde normal aşevleri, beslenme merkezleri kuruldu. Kızılay başkanlığında beslenme hizmet grubumuz, bakanlarımızın koordinasyonunda, mülki idarenin fiilen yürütmesinde beslenme faaliyetleri devam etmekte. 10 ilimizde ve ilçelerimizde fırınlardan vatandaşlarımızı ekmeklerini alabilirler. Ücretsiz şekilde alabilirler. Biz zaten gerekli koordinasyon yapıyoruz fırınlarımızla” diye konuştu.