Gündem

10 ile sarı kodlu uyarı yapıldı: Bu saatlere dikkat edin! AFAD’dan flaş açıklama

AFAD’dan flaş açıklama geldi. 10 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji’nin yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından AFAD da sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda açıklama yaptı. Yapılan uyarıda 10 ilde yaşayanların dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Meteoroloji, bugün Karadeniz ve İç Anadolu’da bulunan 10 ilde kuvvetli yağışın beklendiğini belirterek ‘sarı’ kod ile uyarıda bulundu.

ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAM SAATLERİNDE DİKKAT!

Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu ve Karabük illeri ile Düzce ve Kastamonu’nun iç kesimleri), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara’nın merkezi ile kuzey ve batısı, Çankırı, Eskişehir çevreleri) ve Marmara’nın güneydoğusu (Bilecik il geneli ve Bursa’nın güneydoğusu) ile Kütahya’nın kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının kuvvetli olması bekleniyor.

SELE KARŞI UYARI

AFAD da sosyal medya hesabından öğleden sonrası için bu kentlerde ani sel, su baskını ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.