11 Eylül saldırısının kurbanları için tören düzenlendi!

ABD’de 11 Eylül 2001 tarihinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için tören düzenlendi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da anma törenine çok sayıda insan katıldı.

Yaşanan terör olayının ardından dünyada teröre bakış açısı değişirken, ABD’nin terörle mücadele kavramı da tamamen değişmiş oldu.

Anma töreni nerede oldu?

Anma töreni New York’ta terör saldırısı sonucu yıkılan ikiz kulelerin yerine yapılan anıt parkta gerçekleştirildi. Saldırı da hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunmasının ardından saygı duruşunda duruldu.

Törene kimler katıldı?

ABD Başkanı Joe Biden törene katılamazken, çok sayıda üst düzey ABD’li isim, anma töreninde yerini aldı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, New York Belediye Başkanı Eric Adams ve New York Valisi Kathy Hochul törene katılan üst düzey isimler arasındaydı.

11 Eylül’de neler olmuştu?

11 Eylül 2001 tarihinde El- Kaide tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarında 4 yolcu uçağının kaçırılıp intihar saldırıları düzenlenmesi planladı. Yapılan saldırılar sonucu 3 bin civarında insan hayatını kaybetti. ABD’nin hiç beklemediği saldırıların en büyüğü New York’taki ikiz kulelerdi. İkiz kuleler bir süre sonra toz bulutuna dönüşüp yıkıldı. ABD2nin bu saldırılardan sonra teröre bakış açısı tamamen değişirken, tüm dünyada islamofobi de ciddi anlamda arttı.

Exit mobile version