EkonomiGündem

11 haneli TC kimlik numaranızla başvuru yapacaksınız: Yüz binlerce vatandaşın hesabına 1300 TL yatacak!

Ödemelerle ilgili bir gelişme yaşandı. Yüz binlerce kişinin hesabına ödeme yapılacak. 11 haneli TC kimlik numaranızla başvuru yaparak ödeme hakkına sahip olacaksınız. Başvurusu kabul edilen ailelere 1300 TL ödeme yapılacak. Başvuruların da e-Devlet üzerinden yapılacağı duyuruldu.

Destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler detayları merak ediyor. Dar gelirli ailelere para yardımı yapılacak. Alınan karara göre, TC kimlik numarasıyla ve e-Devlet şifresiyle başvurular alınacak. İhtiyaç sahibi aileler başvurularının kabul edilmesiyle 1300 TL karşılıksız para alacak.

KIRTASİYE YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvurularının detayları belli oldu. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. İhtiyaç sahibi aileler TC kimlik numaralarıyla ve e-Devlet şifreleriyle başvuru işlemlerini yapabiliyor.

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödenir.

Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenir. İlgililer bu taleplerini e-Devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünü tıklayarak da gerçekleştirebilirler.

1300 TL YATACAK

Kırtasiye yardımı başvuruları merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan kırtasiye yardımı parası 1300 TL olarak gerçekleşiyor. Paralar ailelere karşılıksız olarak veriliyor.