EkonomiGündem

11 haneli TC kimlik numaranızla başvurun: Hesaplara şubatta 7 bin 608 TL yatacak!

Devlet tarafından dar gelirli aileler için maddi destekler sürüyor. Birçok başlık altına yapılan destek ödemelerinden biri de evde bakım maaşı oldu. Evde bakım maaşı kapsamında her ay hak sahiplerine ödeme yapılıyor. Buna göre, engelli vatandaşlara bakanların ailelerine 5 bin 97 lira yatıyor. Şubat ayında ise bu ödemeler zamlı olarak verilecek.

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere bakanlara destek amacıyla maaş yatıyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvuruların onaylanmasının ardından her ayın 15’i ile 31’i arasında yatan ödemelerle ilgili açıklama geldi. Bakan Göktaş, geçtiğimiz günlerde ödemelerin başladığını bildirmişti. Öte yandan hesaplara şubat ayında zamlı olarak 7 bin 608 TL yatırılacak.

Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZAMLI MAAŞLAR ŞUBAT AYINDA YATACAK

Öte yandan Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri Şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde 7.608 TL olarak yatırılacak.