EkonomiGündem

11 haneli TC kimlik numaranızla girip kontrol edin: Hesaplara 4 bin 337 TL yatıyor!

Ödeme bekleyenler paralarının ne zaman yatacağını merakla araştırıyor. Devlet tarafından birçok destek ödeme yapılıyor. Bu desteklerden biri de evde bakım maaşı oldu. Devlet, evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilere aylık 4 bin 337 TL ödeme yapıyor. Ödemeler her ay belirli tarihlerde il il yapılıyor.

İhtiyaç sahiplerine destek ödemeleri sürüyor. Evde bakım maaşı kapsamında yapılan ödemeler hesaplara yatıyor. Ödemelerin yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden ya da SMS ile sorgulanabiliyor. Bakan Yanık, geçtiğimiz günlerde ödemelerin hesaplara yatmaya başladığını belirtti.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIYOR

Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı’nın 3.336 TL’den 4.336 TL’ye çıkarıldığını belirterek, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 432 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 568 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımından yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzun hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ederek, engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlamak olduğunu da vurgulamak isterim.” ifadelerini kullandı.

e-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım yardımı alanlar ödemelerin yatıp yatmadığını iki şekilde sorgulayabilir. İlk olarak vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sağ üst bölümde bulunan arama kutucuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapabilirler. Karşınıza gelen ekranda maaş ödemeleriyle ilgili detaylar gözükür.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Diğer bir seçenek ise telefon üzerinden sorgulama işlemi yapmaktır. Evde bakım parasını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4737’e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.