Ekonomi

11 Mayıs’ta işçilerin hesabına ikramiye ödemesi yatırılacak!

Devlet bu sene işçilere ikramiye ödemesini 11 Mayıs tarihinde yapacak. Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yaratılacak olan ödemelerden kamu kurumlarına bağlı olarak çalışan işçiler faydalanabilecek. Peki, tediye ödemeleri bu sene ne kadar olarak ödeniyor?

Türkiye’de taşeron ve kamu işçilerine devlet tarafından yılda 2 kez olmak üzere tediye ödemesi yapılıyor. Bu sene yapılacak olan ödemeler hakkında internet sayfalarından araştırmalar başladı. Birinci tediye ödemeleri için açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “700 bini aşkın kamu işçimizin ilave tediyeleri 29 Ocak itibari ile hesaplara yatırılıyor.” İfadelerini kullanmıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre ise ikinci tediye ödemeleri 11 Mayıs tarihinde işçilerin hesaplarına yatırılacak. 24 Aralık tarihinde ise maden işletmelerinin münhasıran yeraltı işlerinde çalışanlarına ilave tediyelerinin tamamı ödenecek.

Kimlere ikramiye ödemesi yapılıyor?

6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan aşağıdaki kapsama giren kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılıyor.
Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,
Kamu iktisadi teşekkülleri,
Genel ve katma bütçeli kurumlar,
Özel bütçeli idareler,
Belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçiler tediye ödemesinden faydalanabilirler.

2021 tediye ödemeleri ne kadar?

Taşeron ve kamu işçilerine tediye ödemeleri yapılırken günlük brüt kazanç üzerinden 52 günlük bir hesaplama yapılmaktadır. 2021 yılında asgari ücretli bir işçinin kesintiler de çıkarıldıktan sonra net 3646 Türk lirası tediye alacağı belirtiliyor.