1150 TL doğalgaz yardımı almak için nereye başvuru yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta doğalgaz yardımı yapılacağını açıklamıştı. Bugün doğalgaz yardımı almak için nereye ve nasıl yapılacağına dair ayrıntılar beldi. Buna göre, illere göre değişiklik göstermek üzere 450 ile 1150 TL arasında doğalgaz yardımı yapılacak.

Peki, 1150 TL kimlere verilecek? Doğalgaz fatura desteği her ay mı verilecek? Doğalgaz sosyal yardım başvurusu nereye ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

Doğalgaza gelen zam sonrasında katlanan faturaları nasıl ödeyeceğim diye karamsar bir şekilde düşünürken, Aile Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz fatura yardımı yapılacağını belirtti. Yanık, bu doğalgaz fatura desteğinin sadece doğalgaz bağlantılı evlerde yaşayan ailelere değil aynı zamanda kömür yardımı alan ailelere de aynı şekilde fatura yardımı yapılacağın belirtti.

Doğalgaz fatura desteği ile ilgili yapılan açıklamalarda başvuruların e-devlet üzerinden online şeklinde yapılacağı söylendi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yanık ” “Erzurum’daki bir kişinin ısınma gideriyle Ege’deki bir kişinin ısınma ihtiyacı aynı değil” diyen Yanık, “O nedenle arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştı. Bu tamamen teknik ve bilimsel bir çalışma. Buna göre hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında bir destek sağlanacak” dedi.

E-DEVLET’TEN BAŞVURU

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.

ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR

Başvurular şubat ayının ikinci yarısında başlayacak. Destek ödemesi, hak sahibinin PTT kartına yatırılacak. Başvuran faturasını götürerek PTT’den ödemesini alabilecek.

Doğalgaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Exit mobile version