Kamu

118 TL daha az elektrik faturası ödemek isteyenler dikkat: PTT şubesine girmeniz gerekiyor!

Türkiye’de devlet vatandaşlara çeşitli sosyal destek yardımlarında bulunuyor. Bu yardımlardan biri de elektrik fatura desteği. Faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için uygulamaya alınana destekte devlet 118 TL’ye kadar olan kısmı karşılıyor. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşların ise PTT’ye başvuruda bulunması gerekiyor.

Dar gelirli vatandaşlar için sağlanan çeşitli destek yardımlarından biri de elektrik desteği. Devlet dar gelirli vatandaşlar için faturanın 118 liraya kadar olan kısmını karşılıyor. Ayrıca cihaza başlı yaşayan hastalar için 200 TL fatura desteği sağlanıyor. Elektrik fatura desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların Elektrik tüketimi desteği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. Kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapılabiliyor. Destekten faydalanmak için muhtardan alınacak muhtaçlık belgesi önem taşıyor. Vakfa kaydolduktan sonra geçerli T.C. kimlik kartınız ve elektrik faturanız ile beraber herhangi bir PTT şubesine gitmeli ve bilgilerinizi iletebilirsiniz.

Elektrik desteği başvuru belgeleri

Güncel elektrik faturası

Başvuru dilekçesi

Hanedeki kişilerin T.C. kimlik kartlarının fotokopisi

Elektrik faturası desteği kimlere yapılıyor?

1. 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumda olduğunuzun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarının karar organı olan Mütevelli Heyetleri tarafından tespit edilmesi gerekmektedir.

2. 2828 sayılı Kanun kapsamında bakıma muhtaç engelli olarak Evde Bakım Yardımı almıyor olmanız gerekmektedir.

3. Kronik hastalığınız nedeniyle cihaza bağımlı şekilde hayatınızı sürdürmek durumunda bulunduğunuzu ispatlamak için sağlık raporunuzun olması gerekmektedir.

Serbest tüketici olarak fatura düşürme

Destek alamayan vatandaşlar serbest tüketici olarak faturalarını düşürebilirler. Serbest tüketici limiti yıllık tüketimi 1400 kWh ve üzeri olarak belirlenmiştir. Yani 75 TL ve üzeri faturası gelenler serbest tüketici olabilirler. Serbest tüketiciler elektrik tedarikçilerini kendileri seçerek faturalarını düşürme yoluna gidebilirler.