12 adımda açıklandı: Bankalarda işi olan herkes için geçerli!

Bankalarda işi olan tüm vatandaşları ilgilendiren açıklama Türkiye Bankalar Birliği (TBB)’nden geldi. Corona virüsü salgını döneminde başlatılan uzaktan müşteri olma uygulaması ile ilgili olarak yapılması gerekenler 12 adımda açıklandı. İşte banka müşterisi olma ile ilgili detaylar

Küresel pandemi Türkiye’de hayatın bir çok alanını etkiledi. Pandemi sonrası bankalarda dijital uygulamalar arttı. Son yapılan açıklamalara göre ise artık hesap açma işlemi için bankaya gitmeye gerek kalmadı. Bu kapsamda TBB tarafından uzaktan hesap açtırmak isteyenlerin yapması gerekenler tek tek açıklandı.

12 adımda hesap açma işlemi

1- Uzaktan kimlik tespiti için mutlaka yeni T.C. Kimlik Kartına ve akıllı telefona sahip olmalısınız.

2- Kimlik kartınızın üzerindeki bilgiler okunabilir olmalı. Hasar görmüş bir kimlik kartı ile işlem yapılamaz.

3- Hesap açmak istediğiniz bankanın mobil uygulamasını akıllı cep telefonunuza indirin veya banka internet sitesine adresine girin.

4- Mobil uygulamayı indireceğiniz platformun güvenliğini veya giriş yapacağınız bankanın internet sitesi adresinin doğruluğunu kontrol edin.

5- Uzaktan kimlik tespiti işlemini gerçekleştirmek için banka temsilcisi ile irtibata geçeceksiniz. Bu nedenle bankanın uygulamasını kullanmaya başlamadan önce sakin ve aydınlık bir ortama geçin.

6- Görüşme sırasında güneş gözlüğü ve maske gibi yüz tanımayı engelleyici unsurları kullanmayın.

7- İşleminizi bilgisayarla yapacak dahi olsanız, mobil telefonunuzu yanınızda bulundurun. Telefonun ön ve arka kameralarının çalıştığını ve internet bağlantınızı kontrol edin. Görüşme süresince kameranız açık olmalıdır.

8- Bankanız tarafından, mobil telefonlardaki NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliğini kullanmanız istenebilir. Bu nedenle telefonunuzda NFC özelliğinin hangi menü altında olduğunu ve nasıl açılacağını mutlaka önceden öğrenin.

9- Doğrulama işlemi için hesap açmak istediğiniz banka başka bir bankadaki hesabınızdan, para transferi yapmanızı talep edebilir.

10- Bu işlemler esnasında başvuru formuna girdiğiniz bilgilerin güncel ve eksiksiz olduğundan emin olun.

11- Görüntü ve ses kalitesinin, şüpheye yer bırakmayacak ve kimlik tespitinde herhangi bir kısıtlamaya imkân vermeyecek şekilde yeterli seviyede olduğundan emin olun.

12- Görüşme boyunca işlemler sadece sizinle gerçekleştirilecek. Bu nedenle hesap ve işlem güvenliğiniz için üçüncü bir kişiden destek almayın.

Öte yandan kamu ve özel bankalar uzaktan bankacılık işlemleri ile ilgili olarak internet sayfaları üzerinden peş peşe açıklamalarda bulundular.

Exit mobile version