12 ay ödemesiz 60 ay vadeli faizsiz 15 bin TL destek kredisi başvuruları başladı!

İhtiyaç sahiplerine faizsiz 15 bin TL destek kredisi başvuruları başladı. Aşağıda belirtilen şartları taşıyan herkes, 12 ay ödemesiz, 48 ve 60 ay vade seçenekleri ile nakit destek kredisi başvurusunda bulunabilecek. Başvurular Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen yapılacaktır. Bu kredi haricinde ilk defa işyeri açacak olan vatandaşlara devlet hem sigorta prim hem de gelir vergisi desteği sağlanacak. Peki, kimler bu krediden faydalanabilir?  İşte ayrıntılar…

GERİ ÖDEMESİZ 15 BİN TL KREDİ DESTEĞİ

Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntıya düşen vatandaşlar, nakit ihtiyaçlarını gidermek için kredi başvurularında bulunuyor. Birçok işsiz vatandaş, gelirleri olmadığı için bankalardan kredi kullanamıyor. Devlet bu konuda, ihtiyaç sahiplerine 12 ay geri ödemesiz ve faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra ister 48 ay ister 60 ay vade seçeneklerinden de yararlanabiliyor. Ama kredinin üst limiti 15.000 Lira ile sınırlı.

Bu destek Aile Bakanlığı’nın ilçelerde faaliyet gösteren birimleri olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından sağlanıyor.

Vatandaşlar uzman oldukları, bildikleri, mesleki yeterlilik sağladıkları bir alanda iş kurmak istediklerinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları 15.000 TL’ye kredi sağlıyor. Bu kredilerde faiz uygulanmıyor yani kullanılan kredinin anaparası ödeniyor.

Bulunduğunuz şehirde hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapabilirsiniz.

SİGORTA PRİM VE GELİR VERGİSİ DESTEĞİ

Genç girişimcilerin işletmelerini kurup faaliyete geçirdikleri tarihi takiben üç vergilendirme döneminde sağladıkları gelirin 75.000 TL’lik kısmı gelir vergisinden ayrı tutulacak. Sağlanan destek kapsamında yaklaşık 22 bin TL civarında vergi desteği sağlanmış olacak. Aynı zamanda ilk kez sigortalı olarak sayılabilecek gerçek kişi statüsündeki girişimcilerin primleri ve resmi olarak kabul edildiği tarihi takiben 1 sene süreli olarak prime esas olarak aylık 882,65 TL olarak sağlanırken bir yıllık hesaplandığında 882,65 * 12 = 10 bin 591 TL civarında bulunuyor. Yani şartları sağlayan kişilerin 10 bin 591 TL’lik prim ödemesi devlet tarafından karşılanıyor.

 

 

Exit mobile version