12 aylık maaşınız kadar ödeme yapılıyor: Sadece bir kere başvurabilirsiniz!

Sadece pandemi döneminde değil, normal dönemlerde devlet vatandaşlara çeşitli destek ödemelerinde bulunuyor. Devlet tarafından yapılan çeyiz parası ödemesi de bunlardan birisi. 2021 yılında ölüm geliri veya aylığı almakta iken evlenen ve bu nedenle aylığı kesilen kız çocuklarına bir defaya özgü olmak üzere SGK tarafından ödeme yapılıyor. Ödeme tutarı ise 2 yıllık maaş kadar hesaplanıyor.

Devlet tarafından evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş (karı veya koca) ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının on iki aylık tutarı evlenme ikramiye ödemesi yapılıyor.

Evlenme ödemeği almak isteyenlerin Hizmet akdiyle (4/a’lı) çalışan sigortalıların ve kendi adına ve hesabına bağımsız (4/b’li) çalışan sigortalıların hak sahipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına veya bulunulan yerdeki il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvuruda bulunması gerekiyor.

Evlenecek çiftler için çeyiz hesabı

Öte yandan bankalar da çeyiz hesabı açanlara da destek ödemesi yapılıyor. Evlilik tarihinden önce asgari 3 yıl boyunca Çeyiz Hesabı’na düzenli ödeme yapması şartı ile vatandaşlara devlet 12 bin TL’ye kadar destek sağlıyor. Destekten faydalanmak isteyenlerin ise en az 36 ay en fazla ise 60 ay ödeme yapılması gerek.

Exit mobile version