12 gündür haber alınamayan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu nerede? Kremlin’den açıklama geldi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 29. gün de geride kaldı. Savaşta yaklaşık bir ay geçerken, bölgede çatışmalar da devam ediyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki devam eden savaşta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağ kolu olarak bilinen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun bir süredir hiçbir şekilde gözükmüyor olması dikkat çekti. Şoygu’dan bir süredir hiçbir ses çıkmaması üzerine, uluslararası basında Şoygu’nun kayıp olduğuna ilişkin iddialar gündeme gelmeye başladı. Söz konusu iddiaların artmasıyla birlikte Kremlin, konuya ilişkin daha fazla sessiz kalmadı ve bir açıklama yaptı. Kremlin’den gelen açıklamada, Şoygu’nun Ukrayna’daki “özel askeri operasyona” odaklandığı ve bu yüzden medyaya ayıracak zamanının olmadığı bildirildi.

Savunma Bakanı Şoygu Nerede?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta neredeyse ilk ay doldu ve savaşta 29. gün de geride kaldı. Devam eden kanlı savaşta, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan ise 12 gündür haber alınamaması üzerine, Şoygu’nun kayıp olduğuna dair iddialar gündeme gelmeye başladı. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağ kolu olarak bilinen Şoygu’nun kayıp olduğuna ilişkin çıkan iddialar sonrası Rus yetkililer ilk olarak Şoygu’nun kalp sorunları nedeniyle dinlendiğini belirtmişti. Ancak Kremlin’den konuya ilişkin gelen son açıklamada, Şoygu’nun Ukrayna’daki “özel askeri operasyona” odaklandığı ve medyaya ayıracak vaktinin olmadığı bildirildi.

Putin, Şoygu’ya Özel Yaptırım Mı Uyguladı?

Bir süredir Vladimir Putin’in, yakın çevresine karşı temkinli davranmaya başladığı ve hatta cadı avı başlattığı konuşuluyordu. Rusya’nın strateji ve savaş planlarının ABD ve İngiltere’ye sızdırılmasından dolayı tüm müttefiklerine karşı tetikte olduğu iddia edilen Putin’in, Şoygu için de bir yaptırım uygulamış olabileceği iddiaları da gündeme geldi. Ukrayna’da 10 binden fazla Rus askerinin ölmesinin sorumluları arasında Sergey Şoygu’nun da olduğu belirtilmişti.

Exit mobile version