Gündem

12 ilde gerçekleştirilen operasyonda 38 FETÖ şüphelisi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye genelinde FETÖ’ye yönelik olarak 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı Kıskaç-3 operasyonlarında 38 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri tarafından titizlikle yürütüldü.

Operasyonlar sonucunda, örgütün farklı yapılanmalarında faaliyet gösterdiği iddia edilen şüphelilerin çeşitli illerde gözaltına alındığı belirtildi. Toplamda 7’si “Askeri Mahrem Yapılanması”, 17’si “Güncel Yapılanması”, 6’sı “Öğrenci Yapılanması” ve 6’sı da FETÖ propagandası yaptığı öne sürülen şahısların, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucunda gözaltına alındığı ifade edildi.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda, dijital materyaller, para ve ziynet eşyalarına el konulduğu bildirildi. Emniyet güçlerinin gösterdiği hassasiyet ve başarı dolayısıyla operasyonlara katılan ekipler tebrik edilirken, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Türkiye genelindeki bu tür operasyonların devam edeceği ve terör örgütleriyle mücadelede kararlılıkla hareket edileceği belirtildi.