EkonomiGündem

12 Mayıs saat 18.00’den sonra kontrol edin: 11 haneli TC kimlik numarasının sonu ‘0’ ve ‘2’ olanlar dikkat!

Paraların ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Ödemelerle ilgili bir gelişme yaşandı. Paralar, TC kimlik numarasının son hanesine göre hesaplara aktarılacak. Buna göre, TC kimlik numarasının sonu ‘0’ ve ‘2’ olan vatandaşlar 12 Mayıs tarihinde hesaplarını kontrol edebilir.

TC KİMLK NUMARASINA GÖRE PARA YATACAK

Destek ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesine göre hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor. Destek ödemelerine yönelik yapılan açıklamada, paraların TC kimlik numarasına göre yapılacağı bildirilmişti. Buna göre, paralar TC Kimliğinin sonu ‘0’ve ‘2’ olan hak sahiplerine 12 Mayıs tarihinde saat 18.00’den sonra yatacak.

BAKAN KİRİŞCİ’NİN AÇIKLAMASI

Bakan Kirişci, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”5,5 milyar TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Böylece 2023 yılında tarımsal destekleme bütçemiz 57,6 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bugün ödeyeceğimiz 5,5 milyar TL destekleme ödemesiyle birlikte 2023 yılı desteklemelerimizin yüzde 56’lık kısmını oluşturan 32,4 milyar TL’yi çiftçilerimizin hesaplarına aktarmış oluyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.