12 Temmuz Salı EYT’de son durum! Yaşa takılmadan erken emekli olmak mümkün mü? EYT Yasası ne zaman çıkacak?

Şimdiye kadar açıklanan yaklaşık verilere göre ülke genelinde EYT’den ötürü mağdur olan kişi sayısının 5 milyon olduğu öğrenildi. Yıllar önce değişen sigorta kanunu sebebi ile prim ödemesini ve sigortalılık süresini doldurmasına rağmen yaş şartını sağlayamadıkları için emekli olamayan vatandaşlar, haklarının kendilerine en hızlı şekilde teslim edilmesi adına savaş vermeye devam ediyorlar.

Uzun yıllardır yaşa takıldıkları için emekli olamadıklarını ve bu durumun gündelik hayatın idame ettirilmesi açısından büyük problemlere sebep olduğunu dile getiren yaklaşık 5 milyon vatandaş, bu senenin başında tekrardan isteklerini dile getirdiler. Sonunda vatandaşların taleplerine kayıtsız kalamayan hükümet yetkilileri, yıl içerisinde EYT konusunun gündeme getirileceğine dair açıklamalarda bulundular. Bir süredir konuya ilişkin sessizliklerini koruyan yetkililerden, bu ayın başı itibari ile müjdeli haber geldi.

EYT Çalışmalarına Başlandı!

Sene başında açıklanan sonrasında ise gizemini korumaya devam eden EYT çalışmalarına ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, EYT dosyasının bakanlıkta olduğu ve çalışmalara başlandığı öğrenildi.

EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Şimdiye kadar yapılan açıklamalar doğrultusunda düzenleme çalışmalarında önceliğin 3600 ek göstergeye verildiği bildirilmişti. Geçtiğimiz günlerde ilgili ek gösterge çalışmalarının Meclis’ten geçmesinden sonra EYT konusu yeniden gündeme geldi. Yetkililer, EYT yasasının yıl sonuna kadar ilan edileceğini açıkladılar.

EYT Kimleri Kapsayacak, Düzenleme Neye Göre Yapılacak?

EYT düzenleme çalışmalarının neye göre yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak kulislerden gelen bilgilere göre yetkililerin EYT formülü konusunda yıpranma payı, prim gününden emeklilik ve aylık kesinti başlıkları çerçevesinde erken emeklilik üzerinde çalıştıkları bildirildi. Yasanın çıkması durumunda sigorta girişi 8 Eylül 1999 tarihinden önce olan vatandaşlar ve yaşa takılan diğer vatandaşlar haklarına kavuşabilecekler.

Exit mobile version