Genel

120, 180 Hatta 240 Aya Varan Vadelerle Konut Sahibi Olmak İçin Ağustos Ayını Bekleyin! 100 Bin Yeni Toki Konutu Daha Yolda…

Sosyal konut projelerine ve yaşam kampüslerine her geçen gün bir yenisini daha ekleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yeni proje için kolları sıvadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ağustos ayında başlayacak olan yeni projeyi tanıttı.

Konuşmasında devam eden projelere ilişkin de bilgilendirme gerçekleştiren TOKİ Başkanı Ömer Bulut, bu projelere ek olarak 100 bin yeni sosyal konutun daha satışa çıkarılacağının müjdesini verdi.

TOKİ Başkanı Devam Eden Projeler İçin Rakam Verdi

Komisyonda TOKİ’nin projelerine ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştiren Başkan Ömer Bulut, devam eden projeler için; “Halen 775 şantiyede toplam 144 bin konut, diğer bina ve donatıların inşaatı devam ediyor ve yaklaşık 70 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2021’de Türkiye genelinde ilk el konut satışlarında TOKİ’nin payı ilk defa yüzde 13,8’e yükseltilmiş, 50 bin olan yıllık konut üretim miktarı da ortalama 71 bine çıkarılmıştır. Piyasadaki konut maliyetlerine bakılmaksızın vatandaşlarımızın konut alımlarını kolaylaştıracak yüzde 20 ve yüzde 30’lara varan sübvanseler yapılarak yüzde 10 peşinatla başlayan, 120, 180, hatta 240 aya varan vadelerle konut sahibi olmaları sağlandı. İdaremizden taksitle konut ve iş yeri satın alan vatandaşlarımıza 22 Mart-19 Nisan tarihleri arasında indirim kampanyası düzenlenerek, borç bakiyelerini peşin kapatanlara yüzde 22 oranında indirim yapılarak vatandaşlarımızın bu konudaki taleplerine olumlu cevaplar verildi” ifadelerini kullandı.

TOKİ Başkanı Ağustos Ayında Başlayacak Yeni Projeyi Tanıttı

Katıldığı TBMM toplantısında TOKİ olarak şu ana dek 1 milyon 100 bin konut yapıldığını kayda geçen Başkan Ömer Bulut, komisyon üyelerine yeni projelere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Özellikle ev sahibi olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren açıklama kapsamında 100 bin yeni sosyal konutun yolda olduğu öğrenildi. Ağustos ayı itibariyle TOKİ konutlarının yeniden start alacağını belirten Bulut, önümüzdeki günlerde proje detaylarının kamuoyu ile paylaşılacağını ve yapımı tamamlanan etapların da kura usulü ile ev sahibi olmak isteyen alt ve orta gelirli ailelere teslim edilmeye devam edileceğini duyurdu.