EkonomiGündem

1250 TL para yatacak: 11 haneli TC kimlik numaranızı yazarak hemen yapın!

Hesaplara para yatacak. Başvuru yapan vatandaşlar belirli şartlar kapsamında başvurusu onaylanarak, destekten yararlanabilecek. Devletin verdiği destekler arasında olan aile destek ödemeleriyle ilgili tüm detaylar merak ediliyor. İhtiyaç sahibi ailelere karşılıksız ödeme yapılıyor. Buna göre, hesaplara 850-1250 TL arasında değişen miktarda para yatıyor.

Aile destek programı kapsamında verilen destekle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Dar gelirli aileler tarafından aile destek ödemesi için başvuru şartları araştırılıyor. Aile destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine 12 ay boyunca veriliyor. Hak sahipleri de nisan ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Buna göre, Nisan ayı ödemelerinin de bir iki hafta içinde başlaması bekleniyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Aile destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru detaylarını merak ediyor. Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

450 TL ve altı – 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

5850-1250 TL aile destek ödemesi yattı mı, Türkiye aile destek ödemeleri nisan ayı neden yatmadı Aile destek paketi ne zaman hesaplara yatacak (Sosyal yardım sorgulama)
Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.