Magazin

13 Eylül 2022 MasterChef Türkiye’de dokunulmazlığı kim kazandı? Eleme adayları kimler oldu? Fatma Nur ile Çağatay niçin gerildi?

Dün akşam yeni bölümü ile ekranlara gelen MasterChef Türkiye’de yine bir takım oyunu oynandı. Gecenin sonunda haftanın ilk iki eleme adayı belli oldu.

TAKIM OYUNU OYNADILAR!

Dün yeni bölümü ile ekranlara gelen MasterChef Türkiye yarışmasında, haftanın ilk takım oyunu oynandı. Stüdyoya geldiklerinde tıpkı geçen hafta olduğu gibi yine şaşkınlık yaşayan yarışmacılar, takım oyununu ikili düello şeklinde oynayacaklarını öğrendi.

Büşra’nın kaptanlığında olan mavi takım ve Barış’ın kaptanlığında olan kırmızı takım yarışmacıları, şeflerden gelecek olan yemek talimatlarını yerine getirmeden önce tek tek eşleşti. Takım oyununda yapılacak olan yemeklerin deniz mahsullerinden oluşacağını ifade eden jüri üyeleri, en iyi yemeklerin yapılması adına süreyi başlattı.

KAZANAN BELLİ OLDU!

Çinekop, midye, barbun, fener balığı gibi birçok deniz mahsulünden oluşan yemekleri hazırlayabilmek adına tüm yeteneklerini ortaya koyan mavi ve kırmızı takım yarışmacıları, kıyasıya bir rekabet yaşadı. Sürenin sonunda her bir ikilinin hazırlamış olduğu yemekleri tadan ve tadımdan sonra da değerlendiren jüri üyeleri, haftanın ilk takım oyununu kazanan takımı, mavi takım olarak açıkladı.

ELEME ADAYLARI BELLİ OLDU!

Takım oyununu kaybettikten sonra dokunulmazlık oyunu oynayan kırmızı takım yarışmacıları, kendilerine verilen süre içerisinde en iyi ve en yaratıcı tabağı hazırlayabilmek adına ciddi performanslar sergiledi. Süre sonunda tabakları değerlendiren jüri üyeleri, kazanan ismi Metin olarak açıkladı. Metin, haftanın ilk eleme adayı olarak Vural’a işaret etti.

Kırmızı takım yarışmacıları arasında düzenlenen açık oylamada, ismi en çok çıkan yarışmacı Atike oldu. Ana kadroya dahil olduğu ilk haftadan eleme potasına düşen Atike, sevenlerini şaşırttı. Öte yandan yarışmanın başından itibaren kadın dayanışması adı altında kadınların birbirlerinin isimlerini yazmamaları gerektiğini düşündüğünü ifade eden Fatma Nur’un Atike’nin ismini vermiş olması, Çağatay’ın dikkatinden kaçmadı. Çağatay, duruma tepki gösterdi.