Ege HaberleriHava Durumu

13 Eylül Çarşamba Hava Durumu: İzmir, Afyon, Denizli, Manisa ve Ege Bölgesi

İzmir hava durumu ve Türkiye genelinde hava sıcaklığında önemli gelişmeler olmakta. İç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Türkiye geneli hava durumuna baktığımızda genel tahminler şöyle;

Rüzgar genellikle kuzey, zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesinde hava sıcaklığı hızla düşüyor

İzmir ve çevre illerde hissedilen sıcaklık gece saatlerinde hızla düşmekte. Egehaber.com olarak günlük paylaşılan izmir hava durumu için sıcaklık farkları gözlemlenmekte. Gündüz ve gece sıcaklık farkı yer yer 13°C’yi bulmakta. Gece sıcaklıkları yer yer 15°C’leri görürken gündüz Ege bölgesindeki ortalama sıcaklık 30°C’nin üzerinde olacak.

Hava az bulutlu ve açık, rüzgar Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinden itibaren 3 ila 5; Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.

Ege Bölgesi geneli az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmekte.

  • Afyonkarahisar az bulutlu ve açık, 26°C
  • Denizli az bulutlu ve açık, 33°C
  • İzmir az bulutlu ve açık, 32°C
  • Muğla az bulutlu ve açık, 34°C