EkonomiGündem

1300 TL verilecek: e-Devlet üzerinden başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyacı olan ailelere destek ödemesi bulunmakta devam ederken vatandaşlar destek ödemelerinden nasıl faydalanabileceğini araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hzimetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre e-Devlet üzerinden başvuran vatandaşlar uygun görüldüklerinde 1300 TL’ye kadar hesaplarına para yatırılacağı bildirildi.

1300 TL DESTEK

1300 TL tutarında destek olanaklarından yararlanarak vatandaşlar yüksek miktardan hizmet fırsatından sahip olabilecekler.

Çocuğu olan aileleri yakından ilgilendiren haberin ayrıntıları bakanlık bağlamında gelmeye başladı. Bakanlığın sunduğu hizmetleri milletlararası imkânlara sahip olması bu proseste vatandaşları heyecanlandıran haberler arasında ilk başta yer almayı başarıyor.

Bu parasal destek çocuğu olan aileler amacıyla çok büyük bir fırsat olarak görülüyor.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı için başvuru yapacak olan kişilerin e-devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekir. Ancak e-devlet üzerinden başvuru yapamayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alabilmektedir.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bakanlık tarafından sunulan bu ödemeler için ihtiyaç sahibi ailelerin başvuru yapabileceği belirtildi. İhtiyaç sahibi olduğu kanıtlanan herkes destekten yararlanabilmektedir. Mevcut sosyal destek yardımlarından yararlanan kişilere ek olarak bu ödemeden de yararlanabilir.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ KAÇ AY YAPILIYOR?

Bakanlık tarafından Aile Destek Programı adı altında yapılan ödemeler 12 ay boyunca düzenli olarak hesaplara yatırılıyor.