14 ay boyunca okyanusta tek başına yaşadı!

Dizi, film ve romanlara konu olmuş pek çok mucizeye ve hayatta kalma öyküsüne tanık olmuşsunuzdur. Bu kez mucize hikayelerde değil gerçek bir yaşam hikayesinde oldu.

Meksikalı balıkçı Jose Salvador Alvarenga, 21 Aralık 2012 tarihinde bir arkadaşıyla sahilden yedi metrelik tekneyle yola çıktı. Gün batımında geri dönmeyi planlıyorlar da ancak işler ters gitti ve tekne Pasifik Okyanusu’nda kayboldu. Bir mucize yaşandı ve 405 günün sonunda Jose Salvador Alvanegra geri dönmeyi başardı. Genç adam Marshall Adaları’na ulaşan tekneden iner inmez sorguya alındı.

İdrarını içerek kurtulmuş

Mesleği hayatını kurtarabilmesini sağladı. Yıllardır sahip olduğu balıkçılık tecrübeleri sayesinde hayatta kaldığını ifade etti. Yalnızca yağmur suyu ve kendi idrarını içerek hayatta kalan balıkçı, köpek balığı tehlikesi yaşamamış. Yakıcı güneşten kurtulmanın yolunu ise geminin sandığına saklanmakta bulmuş. Beslenme ihtiyacını ise martı balıkları yiyerek giderdiğini belirtmiş.

Arkadaşını yiyerek hayatta kaldı iddiası

Mucize balıkçı, arkadaşı Ezequiel Cordoba’ın kendisi yaşam mücadelesi veremeyip dördüncü haftada vefat ettiğini belirtti. İfadesine göre arkadaşı martı ve balık tutmak için çaba göstermedi ve Alvarenga da hayatta kalabilmek için elindeki yemekleri onunla paylaşmadı. Cansız bedeni okyanusa attığını ifade eden Alvarenga uzun bir süre boyunca hayatta kalabilmek için arkadaşını yemekle suçlandı.

Suçlamaların asıl nedeni balıkçının kaybolmadan önce çok daha zayıf olmasıydı. Uzmanlara göre bu kadar kiloyu sadece balık ve martı yiyerek alması mümkün görünmüyordu.

Exit mobile version