Genel

14 MAYIS AKŞAMI BU KAMBUR MİLLETİN SIRTINDAN İNECEKTİR

2023 Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Gelecek Partisi kontenjanından gelen İzmir 2. bölge 7. sıra milletvekili adayı Mustafa Bilici gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Değerli İzmirliler yolun sonu görünüyor, buna halkımızla birlikte hiç şüphemizin olmadığını bilmenizi isterim. Vatandaşın tahammül gücü kalmamıştır. Sabahleyin çocuğunu okula gönderen anne, babalar çocuğunun cebine harçlığını veremez, beslenme çantasına bir dilim ekmek peyniri koyamaz duruma düşmüştür. Milletimizi bu duruma getirenler elbette ki sandıkta bunun hesabını vereceklerdir. Sevgili vatandaşlarım artık güneş balçıkla sıvanamaz hale gelmiş, görünen köy kılavuz istememektedir. Lüks ve şatafat içinde saraylarda yaşayanlar maalesef halkın önceliklerini unutmuş kendilerine başka bir dünya oluşturmuş ve halktan kopuk bu dünyada yaşamaya başlamışlardır.

Türkiye kendine yeten bir tarım ülkesiydi. Ülkesiydi diyorum; çünkü maalesef yöneten muktedirler tarafından bu vasfını yitirmiştir. Bir litre sütün yirmi beş lira olduğu, bir kilogram peynirin iki yüz Türk lirası olduğu bir yerde tarım ülkesinde bahsetmek en hafif tabiriyle saflıktır sorumsuzluktur. Türkiye’de hepimize yetecek kaynak ve imkânlar mevcuttur yeter ki; bu kaynaklar eşit ve adil olarak belli kişi ve gruplara değil de vatandaşın hizmetine tahsis edilsin. Yurdum insanı geçim derdine düşmüş bir sonraki gün ne yapacağını nasıl geçireceğini ve nasıl geçineceğini düşünür hale getirilmiştir.

DEMOKRASİ İÇİN SON DÜZLÜĞE GİRİYORUZ…

Sevgili İzmirliler özlemini duyduğumuz hukukun üstünlüğünü esas alan demokratik laik yönetime kavuşmaya saatler kaldı. Hep birlikte sandığa gidip tek adam yönetimine dur deme vakti zamanı gelmiştir. Büyük tahribatlara maruz kalan bürokratik yönetim, kurumsal hafızası olmayan ehliyet ve liyakatten uzak insanlar tarafından âdeta vaziyet idare edilerek yönetilmektedir. Bunun bedelini vatandaş çok ağır bir şekilde ödemektedir. Yüzyıllar boyunca denenerek büyük tecrübeler sonucunda ortaya konan bilgi birikimleri bilimsel bir şablonla karşımıza çıkmakta ve bunun ışığında yaşamımızdaki rotamızı belirlemektedir. Hiçbir şart karşısında bilime karşı gelemezsiniz. Gerçekler hiçbir zaman gizlenemez. İnsanlık tarihi bu örneklere fazlasıyla tanık olmuş ve bu gerçeklerle yüz yüze kalmıştır. Ülkemizin tasarrufu olan ve Türkiye cumhuriyeti merkez bankasının kasasında mevcut 128 milyar doları tamamen bilimsel gerçeklerin uzağında serbest piyasa ekonomisine aykırı olarak dayatılan yanlış kararlarla hiç edilmiş ülkenin döviz tasarrufları buhar olup gitmiştir.

MİLLET İTTİFAKI DOLAYISIYLA KEMAL KILIÇDAROĞLU

İyi düşünüp sandıktaki kararınızı verirken bütün bu olumsuzlukları geleceğe olan bakış açınızı görüp, geçirdiğiniz olumsuzlukları göz önünde bulundurarak kararınızı sağlıklı bir şekilde veriniz. Unutmayın bir oyunuz bile, millet ittifakı için çok kıymetli değerli ve belirleyici olacaktır.

15 Mayıs sabah mutlu müreffeh bir Türkiye özlemi ile buluşmak dileği ile bütün vatandaşlarımızı sağduyulu olamaya davet ederken, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

MUSTAFA BİLİCİ