Sağlık

14 yaş altı çocuklara ücretsiz oldu! Bugün Bakanlık sosyal medyadan duyurdu

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ücretsiz müjdeyi açıkladı. 14 Yaş altı ve üstü için ayrı ayrı belirtti.

14 yaş altı çocuklara ücretsiz oldu! Bugün Bakanlık sosyal medyadan duyurdu- Bakan Işıkhan resmi sosyal medya hesabı üzerinden 12 Ekim Dünya Görme Günü kapsamında duyurduğu açıklamada ücretsiz hizmeti tek tek açıkladı. Bakan Işıkhan’ın paylaşımını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da sayfasında paylaştı.

İşte Bakan Işıkhan’ın sosyal medyadaki paylaşımı:

Göz hastalığı yaşayan vatandaşlarımızın muayene, tetkik, tedavi, cerrahi operasyon ve ilaç kullanımı süreçlerinde yanlarındayız.

14 YAŞ ALTI VE 14 YAŞ ÜSTÜNE AYRI HİZMET

Özellikle görme sorunu yaşayan çocuklar ve yetişkinler dahil olmak üzere herkese hizmet sağlandığı belirtilerek SGK tarafından devletin sağladığı avantajları Bakan şu şekilde sıraladı:

Göz hastalıklarına yönelik muayene, tetkik, tedavi, cerrahi ilaç,  gözlük cam ve çerçeveler, kontak lens , prizmatik cam ve teleskopik cam (sağlık kurulu raporu ile) tüm bunların bedelleri Sağlık Uygulama Tebliği Kapsamında karşılanıyor.

Özellikle gözlük cam ve çerçeveleri 14 yaş altı çocuklarda yılda bir kez 14 yaş ve üzeri hastalarda ise iki yılda bir kez olmak üzere Sağlık Uygulama tebliği kapsamında karşılanıyor. Ücretsiz olarak faydalanmak isteyen göz rahatsızlığı bulunan vatandaşların en yakın muayene yerinde muayene olarak gözlüklerini almaları gerekiyor.