DünyaGündemHava Durumu

140 yılın en şiddetli yağışı yaşandı!

Hong Kong’da 140 yılın en şiddetli yağışının yaşandığı bilgisi aktarıldı. Hong Kong ve Çin’in güney bölgesine yağan yağışlar rekor seviyeye ulaştı.

Hayat durma noktasına geldi

BBC’nin haberine göre; Cuma günü Hong Kong’da yerleşim yerleri ve metrolar sular altında kaldı. Hükümet okulların ve iş yerlerinin kapatılması talimatını verdi.

140 yılın en şiddetlisi

Resmi kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, perşembe günü başlayıp etkisini gösteren sağanak yağışın, 140 yıl içinde bölgeyi vuran en büyük sağanak yağış olduğu aktarıldı.

Haberin detayında yer alan bilgiye göre; acil servis birimleri en az 100 kişini hastanelere kaldırıldığını açıklarken, kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaştı.

Sel neden oluşur?

Seller hem kurak hem de nemli topraklarda meydana gelebilirler. Sel, büyük su kütlelerinin kontrolsüz şekilde yayılması olayı iken, dünyanın her yerinde görülme olasılığı olan bir doğal afettir. Selin oluşma süresi farklılık gösterebilir. Seller bazen çok kısa süre içerisinde bazen ise haftalar sonra oluşabilir. Selin oluşumda başlıca jeolojik faktörler ve iklim etkilidir.

Kaynak: BBC News