Gündem

15-44 yaş aralığında olanlar dikkat: Süper grip olmuş olabilirsiniz!

Corona virüsü pandemisi devam ederken, uzmanlardan flaş bir açıklama daha geldi. Son dönemde 15 ile 44 yaş arasındaki kişilerde corona virüsü benzeri semptomlar ile görülme oranı arttı. Uzmanlar bu durumun süper grip kaynaklı olabileceğini ifade ediyorlar.

Dünyayı kasıp kavuran pandemi salgınında aşı çalışmalarının uygulanmaya başlanması ile birçok kısıtlama kaldırıldı. Bu durum grip hastalığının yeniden artmasına neden oldu. Özellikle son zamanlarda, İngiltere, 15 ile 44 yaş arasındaki hastalarda belirgin bir artış olduğu bildiriliyor.

Şiddetli grip şeklinde geçirilen hastalık bilim insanları tarafından “süper grip” olarak adlandırılmaya başlandı. Bu kapsamda açıklamada bulunan Cardiff Üniversitesi Soğuk Algınlığı Merkezi’nin eski direktörü Prof. Dr. Ronald Eccles, “süper grip”in solunum sinsityal virüsünün (RSV) bir sonucu olduğunu ifade etti.

Süper gribin belirtileri nelerdir?

Süper grip, göğüs enfeksiyonları, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk, tat ve koku kaybı gibi semptomlar gösterirken bağışıklığın da düşmesine neden olduğu öğrenildi. Süper grip geçirenlere uygulanan corona virüsü test sonucu negatif çıkıyor