EkonomiKamu

15 bin lira ödülle yarışma düzenleniyor! İşte başvuru şekli

Resmi Gazete’de Antalya İli Kaş Belediye Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlandı ve 15 bin lira ödülle yarışma düzenlendiği belirtildi. Yayımlanan ilanda Kaç Belediyesi tarafından “Kaş’ın Kahramanları Anıtı Tasarım Yarışması” adı altında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23.maddesine göre, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” esas alınarak ulusal ve tek aşamalı bir anıt tasarım yarışması düzenlendiği vurgulandı.

YARIŞMANIN AMACI

Belediye tarafından bu yarışmanın amacı da belirtildi. Bu doğrultuda yarışmanın amacı “I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşımızda önemli kahramanlıklar göstererek dünyada ilk uçak gemisin batıran tek topçu subay olarak anılan Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul AKER ve 1911-1912 tarihlerinde İtalyanlarla yapılan savaş sırasında Çanakkale’de topçu atışı ile İtalyan savaş gemisinin savaş dışı kalmasını sağlayan Topçu Teğmen Yusuf Ziya Erdil’in anılarını yaşatmak; Kaş Halkının sahiplenme, geçmişe olan saygı, şükranları ifade etmek ve güzel sanatları teşvik etmektir.” şeklinde belirtildi.

ARANAN ŞARTLAR

Ancak bu yarışmaya katılmak isteyenlerin bazı koşulları sağlaması gerekmektedir. Bu koşullar ise Kaş Belediye Başkanlığı tarafından şu şekilde belirtildi:

•Yarışmacıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

•Yarışma heykeltıraş, mimar, peyzaj mimarı, endüstri ürünleri tasarımcısı, şehir plancıları, seramik sanatçılarının katılımlarına açıktır. Mimar, şehir plancısı, endüstri ürünleri tasarımcısı ve peyzaj mimarı olan katılımcıların ilgili meslek odalarına üyeliğini gösteren belgelerin heykeltıraş ve seramik sanatçısı olan katılımcıların ise Güzel Sanatlar fakültelerinin heykel veya seramik bölümlerinden mezun olduklarını gösterir lisans diplomasını ibraz etme zorunluluğu bulunmaktadır.

•Meslekten men cezası durumunda olmamak,

•Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak, •Jüri üyeleri (danışman, asli, yedek) ve raportörlerle bunların 1. dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak,

•Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamak, •Yarışmayı açan idarede, yarışma ile ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak,

•Yarışmayı açan idare adına hareket eden danışmanlar ile bunların çalışanları arasında olmamak.

•Şartnameyi inceleyip isim ve adreslerini yarışma raportörlüğüne kaydettirmek e-mail yoluyla da anityarisma@kas.bel.tr mail adresine kayıt yaptırabilirler. (Ekip olarak katılanlardan bir kişinin bu şartı yerine getirmesi yeterlidir.)

•Katılımcılar yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş (1 adet) eseriyle katılabilir.

ÖDÜLLER

Kaş Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda juri üyeleri de belirtildi. Bunun yanı sıra ilanda Üç Adet Eşdeğer Ödül (Her Bir Ödül ) 15 bin lira olacağı Üç Adet Mansiyon (Her Bir Mansiyon ) 10 bin lira olacağı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

18 Aralık 2020 günü başlayıp 19 Şubat 2121 günü saat 17.30’da sona erecek yarışmanın şartnamesini yarışmacılar,Kaş Belediyesi www.kas.bel.tr web sayfasından temin edilebileceği gibi Mimarlar Odası Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya şubelerinden basılı kitapçık olarak temin edebilirler.

Detaylı bilgi için TIKLAYIN.