15 Ekim’den sonrasına dikkat: Kritik açıklama!

Koronavirüsle mücadele devam ederken, vaka sayılarındaki artış de sürüyor. Yeni varyantların da ortaya çıkmasıyla vakalardaki artış endişeye neden oldu. Uzmanlardan peş peşe uyarılar geliyor. Maske ve mesafe gibi koronavirüs önlemlerinin de hiçe sayılmasıyla grip ve diğer hastalıklar da görülmeye başlandı. Bunun üzerine 15 Ekim’den sonrası için önemli bir uyarı yapıldı.

Koronavirüs önlemlerinin gevşemesiyle ve kış aylarına girişle birlikte grip vakalarında artış başladı. Öte yandan okulların da açılmasıyla birlikte artan hareketlilik, grip salgını için uzmanları düşündürmeye başladı.

15 EKİM’DEN SONRASINA DİKKAT!

Aşının henüz olmadığı zamanlarda bile neredeyse yok denecek kadar az olan grip vakalarının şu günlerde artış göstermesi maske ve mesafenin önemini ortaya çıkardı. Henüz bir grip salgını olmadığına dikkat çeken uzmanlar, gidişatla ilgili ise tedirginliklerini belirtti. Milliyet gazetesinden Mert İnan’a konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Osman Erk, vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, “15 Ekim’den sonra Kovid-19 dışındaki üst solunum yolu enfeksiyonları ile grip vakalarında artış olabilir. Kovid-19 aşısının griple ilgili olmadığı bilinmeli.” dedi.

Exit mobile version