Gündem

15 Gün kaldı: TOKİ konutları için kura çekimini bekleyen vatandaşlar dikkat! Listede adınız…

Binlerce vatandaş ev sahibi olmak için TOKİ konutlarına başvurularda bulundu. Vatandaşlar şimdide TOKİ, konutları için kura çekiminin ne zaman yapılacağını internet sayfalarından araştırılıyor. 15 Gün sonra yani 28 Ekim 2022 tarihinde sosyal konutlar için e-Devlet başvuruları sona erecek.

İzmir ve diğer şehirlerde yaşayan binlerce kişi TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne başvurular yaptılar. Proje ile ilgili son gelişmeler ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar kura çekiminin ne zaman yapılacağını araştırıyorlar. Öte yandan vatandaşlar kura çelimlerinde isimleri çıkmadığı takdirde başvuru ücretinin geri yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyorlar.

Ücretler iade edilecek


Kurada ismi çıkmaya vatandaşların ödemeleri IBAN adreslerine iade edilecek. Kura çekimleri ise Kasım ayında etap etap başlayacak ve 2023 Mart ayında tamamen sonlanacak. Çekilişler sonrasında kazananların adı ve soyadının listeler halinde yayınlanması bekleniyor.

Dolandırıcılara dikkat!

TOKİ yaptığı yazılı açıklama ile idarenin ismi ve logosu kullanılarak sahte sosyal medya hesapları / iletişim numaraları aracılığı ile sahtekarlık ve dolandırıcılık girişimine karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası’nın yetkili Şubeleri aracılığı ile yapıldığı ve başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmadığı belirtildi.