EkonomiGenel

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi: İşte son durum!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından genç çiftlere evlilik desteği olarak sunulan faizsiz kredi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinden binlerce çiftin başvurusunu aldı. Ancak merak edilen soru, faizsiz evlilik kredisi ödemesinin ne zaman başlayacağı.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ödeme Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz 150 bin TL kredi ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair açıklama yaptı. Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerin kredi ödemelerine 21 Mayıs itibarıyla başlanacağını belirtti.

Başvuru ve Detaylar

Başvuru süreci hakkında detaylı bilgiye bakanlık resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilir. Ayrıca, başvuruların 15 Şubat itibarıyla başladığı ve genç çiftlere sağlanan kredi desteğinin yanı sıra evlilik öncesi ve sonrası eğitimle danışmanlık hizmetlerinin de sunulduğu bilinmektedir.

Projeye İlgi

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında hayata geçirilen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”, gençlerin ekonomik, psikolojik ve sosyal desteklerle evliliklerini sağlam bir temele oturtmalarını amaçlamaktadır. Bugüne kadar binlerce genç çift başvuru yapmış ve 2 bin 13 gencimize eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmiştir.

Evlilik kredisinde son durum: 150 bin TL faizsiz kredi, genç çiftlerin aile kurma yolundaki ilk adımlarını daha güvenli ve destekli atmalarına olanak sağlıyor. Aile müessesesinin desteklenmesi ve gençlerin geleceklerine güvenle bakabilmeleri için sunulan bu proje, büyük ilgi görmeye devam ediyor.