16 Eylül’ü “Soyer değil sandık belirleyecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü, 16 Eylül’de yeni il başkanını belirlemek üzere sandığa gidecek. Fuar İzmir’de düzenlenecek CHP İzmir İl Kongresi’nde, aynı zamanda partinin kuruluşunun 100’üncü yılı da kutlanacak. Seçim ve kuruluş kutlamalarının bir arada olacağı 16 Eylül’e giden yolda parti kulisleri de epey hareketlendi.

SOYER’İN ADAYI ASLANOĞLU

CHP İzmir İl Kongresi’ne gidilen süreçte, parti içinde Aslanoğlu’nun adaylığını desteklemeyen bazı isimlerin CHP İzmir önceki dönem Milletvekili Kamil Okyay Sındır ile partinin ilçe eski başkanlarından Sinan Karamustafaoğlu’nun adaylığını istediği konuşuluyor. Sındır ile Karamustafaoğlu isimlerinin ise kongrede bir taraf olarak değil, uzlaşı adayı olarak çıkabileceği söyleniyor. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Şenol Aslanoğlu’nun adaylığını desteklemesine parti tabanından tepkiler var. Kulislerde konuşulanlara göre; Aslanoğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in adayı olması nedeniyle destek veriliyor. Konuya ilişkin partinin üst kademelerinde görev yapmış isimlerinden biri, “Soyer’in desteği olmasa Aslanoğlu 10 oyu bile zor alır” iddiasında bulundu.

UZLAŞI ADAYI ÇIKACAK MI?

Öte yandan şimdiye kadar adaylığını açıklayan Aytekin Tunus, Mehmet Şakir Başak isimlerinin adaylıklarında net olduğu ve uzlaşı adaylığına açık olmadıkları da kulislerde konuşuluyor. Bu noktada Aslanoğlu’nun adaylığına yapılan desteklerin ise Soyer’in gölgesi nedeniyle yapıldığı yine iddialar arasında.

Exit mobile version