16 milyon emekliye son dakika duyurusu! Maaş zammında ek refah payı

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı sonunda belirlendiği paylaşılarak SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamalarına göre, emeklilerin maaşlarına önemli bir artış yapılacağı ifade edildi.  Erdursun söz konusu açıklamalarında enflasyon farkı ve refah payıyla birlikte emekli maaşları yüzde 35 oranında artacağını bildirdi.

REFAH PAYI BELLİ OLDU

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayında emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdursun açıklamalarında yapılan hesaplamalara göre, Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25 enflasyon farkı ekleneceğini belirterek hükümetin aldığı tepkiler doğrultusunda bu orana yüzde 5 ila 10 arasında bir refah payı ilavesi yapması beklendiğini paylaştı.  Bu durumda, emekli maaşları yüzde 35 oranında bir artış göstereceği de vurgulandı.

ÖZGÜR ERDURSUN’UN AÇIKLAMALARI

Özgür Erdursun’un açıklamaları, emekliler arasında büyük bir sevinçle karşılanırken Erdursun söz konusu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Yüzde 25 enflasyon farkı çıktıktan sonra 3 Temmuz’da biz öğreneceğiz. Bunun üzerine hükümet, yüzde 5 veya tepkiye göre bir 5 puan daha refah payı ilavesi yaparak 35 seviyesine çıkarabilirler”

CİDDİ BİR İYİLEŞTİRME

Özgür Erdursun’un açıklamaları emeklilerin maaşlarında önemli bir iyileştirme sağlanacağını işaret ederken Temmuz ayında gerçekleşecek olan bu zam, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltecek önemli bir adım olarak görüldüğü bildirildi.

Exit mobile version